dinsdag 10 mei 2016

Memphis - Atlanta

Memphis –Atlanta

Als we Atlanta naderen constateren we dat we in vijf dagen vijf staten aangedaan hebben: Arkansas, Tennesse, Mississippi, Alabama en Georgia. Nu we in de Deep South zitten zien we vooral bossen en geen katoenvelden, wat we eerder dachten. Daarvoor moet je nog verder naar de vlakten langs de kust. Maar toch, ook in de omgeving van Peachtree City, waar we een plekje gevonden hebben om de camper te stallen, waren vroeger plantages. Een daarvan is de Jarrell Plantation. Ook hier weer een interessante plek die niet alleen vertelt hoe katoen werd verbouwd en verwerkt - we weten nu wat een ‘gin’ is -, maar vooral  de geschiedenis van een blanke boerenfamilie die met inzet van slaven hun bedrijf opbouwde. Maar we zien ook hoe de burgeroorlog hier diepe sporen trok.



De Civil War bracht veel zwarte slaven de vrijheid, maar het duurde nog lang voor de Civil Rights ook volledig voor hen golden. Waar we een paar dagen geleden in Memphis op de plek waren waar Martin Luther King werd doodgeschoten, zijn we op de laatste dag van onze reis in Atlanta bij de Martin Luther King, Jr. National Historic Site. We lopen op Auburn Avenue waar hij  werd geboren en opgroeide, we bezoeken zijn kerk, het graf waar hij en zijn vrouw Coretta zijn begraven en zijn opnieuw onder de indruk.



We werpen een laatste blik op Atlanta, rijden langs CNN en een gigantisch stadion in aanbouw. We hebben een mooie reis gehad, meer dan 3100 mijl gereden. De camper heeft het prima gedaan. Maar nu lokt… thuis.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten