vrijdag 29 juni 2018

Rocky Mountains

Denver- Rocky Mountain National Park

In Denver zie je de Rocky Mountains in de verte liggen. Maar voordat we er naar toe gaan, overnachten we in een hotel bij het vliegveld en rijden we met de huurauto naar de camper. We treffen alles in prima staat aan en als Arie de camper start doet hij het direct. Ook de koelkast en de generator werken. We ruimen alles in, maken wat schoon en rijden vervolgens naar de Walmart waar we flink inslaan. We overnachten er ook, nadat we de huurauto terug gebracht hebben. De volgende dag vertrekken we dan richting Rockies. Via Boulder rijden we met soms een stijgingspercentage van 10% naar, jawel, Nederland. In Colorado dus. Dit plaatsje heet zo omdat het vergeleken met de omliggende bergen relatief laag ligt. Het plaatsje trekt meer Nederlanders. Bij de Tourist Information hebben ze een landkaart van ons land waar we een speld prikken op de plek waar we wonen. De kaart zit flink vol met spelden!

We rijden door en overnachten op  ‘Pleasant Valley’ , een camping aan de weg naar Rocky Mountain NP. We hebben er drie nachten gereserveerd, twee op ‘Moraine Park’ en één op  ‘Glacier Basin’. Wat een schitterende omgeving. We zitten midden tussen de bergen met uitzicht op besneeuwde toppen en restanten van gletsjers. Maandag maken we vanaf de camping een wandeling van drie uur naar Cub Lake. Dinsdag gaan we met de shuttlebus naar Estes Park, waar we internetten en appen in het Visitor Center, door het lekker toeristische stadje lopen, zien hoe taffy (toffee) gemaakt wordt en bij de McDonalds een ijskoude frappé halen.
Woensdag rijden we de Trail Ridge Road, de hoogste 77 kilometer lange autoweg van Amerika met het hoogste punt op 3713 m hoogte! Spectaculair en af en toe (letterlijk) adembenemend als we langs diepe ravijnen rijden. Maar we rijden, zoals iedereen, rustig en geconcentreerd. Bij Timber Creek Campground vinden we het welletjes en gaan wat relaxen. Waar maak je het mee dat een  kudde elk rond je camper graast en je ’s morgens als je de gordijnen open doet een coyote voorbij ziet komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten