zaterdag 14 juli 2018

Grand Junction - Durango

Grand Junction – Durango

We zijn deze week door de bergen van Colorado naar Durango gereden. En dat had alles te maken met de hitte. In Grand Junction was het erg heet, 98 graden Fahrenheit, zo’n 37 graden Celsius. Het goede nieuws is dat de koelkast hier donderdag gemaakt is. Hij doet het beter dan ooit. We hebben nu zelfs ijs in de vriezer.

Vrijdag en zaterdag gaan we naar Grand Mesa, de grootste mesa (berg met vlakke bovenkant) ter wereld. Daar is het op 10.000 feet (ruim 3300 meter) hoogte heerlijk. Zaterdagavond en zondagmorgen zijn we weer in Grand Junction om daar bij de CRC (Christian Reformed Church) naar de kerk te gaan met daarna potluck. Dat houdt in dat iedereen iets meeneemt om te eten. Er is van alles en het smaakt heerlijk. Het is goed om er te zijn.

We rijden naar de Black Canyon of the Gunnison, waar we twee nachten staan. We lopen en rijden langs de rim, weer heel anders dan andere canyons. We zien een moeder hert met twee jonkies rondscharrelen bij de camper. ‘s Avond hebben we met onze buurman John uit Wisconsin bij de koffie uitgebreide gesprekken over de Amerikaanse politiek. John blijkt niet bepaald een fan van Donald Trump te zijn.

Langs een groot stuwmeer in de rivier de Gunnison, Blue Mesa Reservoir, rijden we naar het plaatsje Gunnison, waar we de was doen in een van de laundries. Vervolgens trekken we over bergen en door dalen met gevarieerde landschappen en wisselend weer. We overnachten op diverse National Forest campings in de dalen van de Rio Grande. Dit is een minder toeristisch gebied en dat is goed te merken. We zien ranches, vee, grasland en kleine dorpjes. De bergen zijn nooit ver weg. Het is heerlijk rustig hier. Als we in Durango aankomen hebben we inmiddels zeven passen van gemiddeld 10.000 ft achter de kiezen. En de camper, met de nieuwe transmissie, trekt het moeiteloos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten