dinsdag 19 juni 2012

Yakima

Groenland

Om 10.30 uur opstijgen in Amsterdam en na tien uur om 11.30 uur landen in Seattle? Dat kan omdat er een tijdsverschil is van maar liefst 9 uur. Dat heeft tot gevolg dat de maandag erg lang duurt en onze biologische klok aardig in de war raakt. We gaan niet normaal vroeg naar bed en kunnen ’s morgens niet meer slapen. Het voelt deze keer als thuiskomen. Amerika begint aardig vertrouwd te worden.

Dinsdag gaan we met een busje van Seattle naar Yakima, waar we worden opgehaald door Marie en Gene, familie van Arie. We maken kennis met twee dochters en vier kleinkinderen die ‘s avond langs komen voor dinner. 

Deze week blijven we in de buurt van Yakima. We laten de camper nakijken, tanken propaan en benzine, slaan proviand in, pakken de koffers uit en gaan langs bij diverse familieleden. Bij voorbeeld bij Larry die als aannemer bezig is met het bouwen van zijn grootste huis (500 m2 woonoppervlak met 5 badkamers, 3 garages enz enz). Men bouwt hier niet met stenen maar zet eerst een geraamte neer van hout. Dat wordt dan later verder afgewerkt aan de binnen- en de buitenkant.
Het huis ligt op een heel mooi plekje; op een heuvel tussen de kersenboomgaarden. Het is een bijzonder goed jaar; de bomen zitten vol kersen. Als de eigenaar vertelt dat we kersen mogen plukken laten we ons dat geen twee keer zeggen. Je waant je bijna in de tuin van Eden. Wat een overvloed. En lekker dat ze zijn….

Woensdag en donderdag staan we op een camping; Yakima Sportsman State Park. Wat een ruimte en groen om ons heen. Het is hier heerlijk weer, overdag een graad of 25. ‘s nachts koelt het flink af. Deze omgeving heeft een woestijnklimaat. Vrijdag gaan we naar John en Glenna Lommers voor dinner.

Op zaterdag rijden we naar Kennewick. We gebruiken de lunch bij Chuck en Pam in de tuin. Ingrid is onder de indruk van de trui die Pam net af heeft gekregen. Hier zie je op haar website haar prachtige creaties.We hebben dinner bij Lewie en Kathie en gaan zondag met hen naar de kerk.

We beginnen in ons ritme te komen. We krijgen ook nog iets mee van het EK. Niet erg bemoedigend voor Nederland helaas.

Yakima Sportsman State Park
Uitrusten van de reis


Larry's bouwproject
Dinner bij Marie en Gene


Dinner bij Glenna en John
Ruimte


Dinner bij Kathie en Lewie
Lunch in de tuin bij Pam en Chuck
Geen opmerkingen:

Een reactie posten