zaterdag 23 juni 2012

Oregon


 
Crater Lake
Oregon

Na alle gezelligheid bij de Lommers familie gaan we maandagmorgen ‘en route’.  We rijden in zuidelijke richting door de ‘high desert’ -waar niet veel groeit- vanuit de staat Washington de staat Oregon in. Verder langs de Columbia rivier en daarna door immense graanvelden tot we in een klein plaatsje aankomen waar ze een eenvoudige camping hebben. ‘s Avonds maken we een wandeling langs de velden. Op de heuvels staan enorme windmolenparken. Een goede plek want als het waait gaat de wind vanaf de zee via het dal van de Columbia landinwaarts. Vandaag stond er een flinke wind die wij helaas tegen hadden. We zien de rimpelingen van de wind door het graan gaan, het lijken wel golven.
Dinsdag door naar Bend. We zien nu de witte bergtoppen van de ‘Three Sisters’ en ‘Mount Bachelor‘. Daar doen we wat boodschappen. Woensdag willen we een bezoek brengen aan het bezoekerscentrum van Lava Lands, maar dit blijkt op woensdag en donderdag gesloten, helaas!
Dan maar direct door naar Crater Lake Nationaal Park. Diverse mensen hadden ons aangeraden hier naartoe te gaan en daar kregen we geen spijt van. Het landschap verandert vanaf Bend in uitgestrekte bossen. De weg blijft maar stijgen tot we de eerste sneeuw zien. Schitterend, de zon schijnt, de lucht is strak blauw en crispy. Wat treffen we het. Zeker omdat de weerberichten de komende dagen regen (en sneeuw ) opgeven. En dan staan we oog in oog met het meer. De krater krijgt alleen water van smeltend ijs en regen en heeft daardoor een bijzondere kleur blauw. We rijden en lopen langs de rand en zetten onze stoeltjes op de sneeuw om van het zonnetje en het uitzicht te genieten. Wat een schitterende natuur. Daarna laten we ons met de camper naar beneden zakken tot we bij een camping in het bos komen. Hier willen we wel overnachten.
De volgende dag rijden we door naar Ashland, een plaats net boven de grens met Californië waar we het weekend willen blijven. Sinds 1930 wordt hier jaarlijks het Oregon Shakespeare Festival gehouden dat 9 maanden duurt…. Op dit moment onder andere ‘Henry V’ en ‘As you like it’.
Vorig jaar hebben we met Eline’s gezin in Engeland ‘Macbeth’ gezien, opgevoerd in een park dicht bij hen. Het was toen prachtig weer en de eerste keer dat we zoiets meemaakten. Dat is voor ons ‘the real thing’. We vinden een camping bij Emigrant Lake. Het is heet. ‘s Avonds begint het te regenen en het houdt de hele vrijdag niet meer op. Een geschikte dag om te wassen, te internetten, te lezen en te relaxen. Zaterdag is het wat beter weer. ‘s Avonds gaan we uit eten bij de Mexicaan. Dezelfde keten als waar we vorige week met Lewie en Kathy, Lydia, Nicole en Stephanie zijn geweest. Dat was heel goed bevallen.
Graanvelden in Oregon
Columbia River

Crater Lake
In de sneeuw bij Crater Lake


Crater Lake
Crater Lake


Crater Lake
Crater Lake


Geen opmerkingen:

Een reactie posten