vrijdag 10 februari 2017

Tampa - Fort Meyers

Het is zondag en we willen een kerkdienst bezoeken. Keuze te over. Nederlanders die we zijn, kijken we altijd eerst of er een Christian Reformed Church in de buurt is. Florida lijkt misschien niet voor de hand liggend - in eerste instantie denk je meer aan noordelijke staten en Canada - maar jawel, ook in Florida zijn ze te vinden. Waaronder een aantal gericht op Spaans sprekende immigranten. Op de website van de CRC valt te lezen dat er een in Brandon is. Dit ligt iets ten oosten van Tampa. Helaas, op zaterdag daar aangekomen, blijkt de kerk die wij op het oog hadden in Brandon in Manitoba, Canada, te zijn. Maar niet getreurd, in Brandon zijn we van harte welkom in Grace Bible Church, een kerk die staat in de 'reformed protestant tradition'. We horen een fijne preek over de gaven die God aan de leden van de gemeente geeft en maken een praatje met de pastor en verschillende gemeenteleden. 's Middags rijden we naar de Sunshine Skyway Bridge, genieten van het uitzicht op Tampa  Bay en brengen er de nacht door.
De volgende nacht staan we op een boondockingplek. We hebben ons al eerder aangemeld op de site Boondockers Welcome. Deze site is opgezet door Amerikanen die een camper hebben en elkaar een plek aanbieden op hun terrein. Zo is een wereldwijd netwerk ontstaan. Zelf hebben we ook onze thuislocatie aangeboden. In Punta Gorda zijn wij van harte welkom op het terrein van  Linda. We ontmoeten haar zelf niet, maar staan op een mooie plek bij een meerje.


We rijden dan naar Bradenton Beach, op een van de keys die je langs de kusten van Florida vindt. Keys zijn een soort waddeneilanden die zich als ketens aaneenrijgen. De vegetatie is (sub)tropisch, de stranden zijn wit en je vindt er pelikanen, zeekoeien, alligators enz. De keerzijde: juist de keys zijn het doelwit geworden van projectontwikkelaars met steeds meer hotels en resorts. De boekjes zeggen dat deze oorden paradijselijk zijn. En het moet gezegd, de villa's met de prachtige oprijlanen, omzoomd door weelderige palmen en fonteinen. Het is allemaal indrukwekkend. Maar we twijfelen of het nu smaakvol is of protserig. Maar ja, als je dan weer een beetje inland rijdt, zijn er ook stukken die bruinig en dor zijn. En dan zeg je weer, ze hebben er wel wat van gemaakt. Hoe dan ook Clearwater Beach en Bradenton met Longboat Beach zijn geliefde oorden voor veel Amerikanen, en tegenwoordig ook Europeanen. Vooral om er de winter door te brengen.


Bij Fort Meyers bezoeken we de eilanden Sanibel en Captiva, waar we lekker langs het strand schooieren, schelpen zoeken en een wandeling maken door het mangrovebos van de Wildlife Refuge. Voldaan strijken we neer langs de baai van Fort Myers en drinken en kopje koffie en een biertje terwijl de pelikanen voor ons in het water duiken en zo hun maaltje bij elkaar scharrelen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten