maandag 11 juli 2011

De familie Lommers in Yakima Valley

Met Pam en Chuck in een winery
Onze route deel 3. Klik hier voor de overzichtskaart.
Woensdagmorgen gaan we naar het Columbia Park aan de Columbia River. Het is behoorlijk warm en we hebben behoefte aan schaduw. Die vinden we daar gelukkig en we relaxen wat. Zoals afgesproken bellen we in de loop van de middag bij het eerste familielid aan, Pam (een dochter van Lennart en Marie Lommers). Zij en haar man Chuck hebben 25 jaar geleden een keer bij ons gelogeerd toen ze in Nederland op bezoek waren. We worden hartelijk ontvangen en we praten heel wat af. Een van haar herinneringen is dat ze bij ons in huis ‘up up’ sliepen. Inderdaad, ze moesten 2 trappen op. Voor Amerikanen, die vaak gelijkvloers wonen, een hele belevenis. En dan de drie toetjes op een avond! Eerst bij ons, daarna bij het bezoek aan Truus Buitendijk koffie met iets lekkers (het 2e toetje) en bij terugkomst bij ons nog weer ijs.
Later die dag ontmoeten we Chuck en dochter Sophie tijdens de vakantie bijbel club bij hun kerk en gaan daarna gezamenlijk weer naar hun huis. Ook Connor, de vriend van Sophie komt langs.

De volgende dag gaan we met hen naar een aantal ‘wineries’. Sinds Arie hier 35 jaar geleden was, is hier veel wijnbouw ontstaan. Dit gebied ligt ter hoogte van Bordeaux en heeft een veel zonuren. Water wordt via irrigatie op het land gebracht.
Natuurlijk moeten we ook proeven….Daarna gaan we uit eten bij Anthony’s met uitzicht op de Columbia River. Pam geeft ons een lijst met namen en telefoonnummers van alle Lommers familieleden, een foto van Jan (John) Lommers en de passagierslijsten van de Holland Amerikalijn met de namen van de Lommersen die in 1920 emigreerden.

Jan Lommers
We komen erachter dat het Lommerscamp niet dit weekend, maar pas het volgende weekend is. Er is ergens iets fout gegaan in onze agenda’s. Jammer, maar we hopen de andere familieleden nu aan het eind van ons verblijf, als we hier de RV stallen, alsnog te ontmoeten.

Zaterdag rijden we naar Sunnyside, de plaats waar we Lydia Lommers zullen ontmoeten. Arie heeft in 1974 (niet in 1975 zoals in het vorige blog stond) ook bij Charlie en Lydia Lommers gelogeerd. Charlie is in 1996 overleden, maar Lydia woont nog steeds in hetzelfde huis. We kunnen de RV bij het huis kwijt, worden aan de stroom gelegd en ook hier zijn we hartelijk welkom. Lydia nodigt ons uit om bij de Mexicaan te gaan eten met haar zoon Lewie, zijn vrouw Cathy en hun dochters Nicole en Stephanie.
Na het eten komen zij ook  naar het huis van Lydia: heel gezellig.

Lydia trakteert op een etentje bij de Mexicaan
Zondag gaan we met Lydia  naar de Calvary Baptist Church, waar ze op de piano de liederen begeleidt. Bij de ingang staan twee dozen met kersen - Rainier en Royal Ann, hele grote, die wij in Nederland niet kennen - die iemand heeft meegebracht. Iedereen kan kersen pakken. Na de dienst rijden we langs het melkveebedrijf van de familie de Ruyter een bedrijf met 5000 Holstein koeien en 4000 vaarsen van een nicht van Lydia en haar man. Op de begraafplaats zien we de graven van Charlie Lommers, Jan Lommers en Cornelia Lommers en haar man Henk Kooy.

Lydia's huis
We doen spelletjes, gaan een eindje lopen en bekijken de route die we willen rijden richting Vancouver Island.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten