vrijdag 22 juli 2011

Vancouver Island

Saanich Inlet met op de achtergrond de San Juan eilanden
Onze route deel 3. Klik hier voor de overzichtskaart.

Deze week zijn we nog steeds op Vancouver Island. Maandag verlaten we Victoria, aan de zuidpunt van het eiland en rijden elke dag een stukje langs de kust naar het noorden. Onderweg hebben we een prachtig uitzicht op een fjordachtige baai met talloze eilanden in de Strait of Georgia en het schiereiland Saanich waarop ondermeer Victoria ligt.

Cowichan Bay
Nadat we boodschappen hebben gedaan in Duncan rijden we naar de kust. We belanden in Cowichan Bay, waar Arie een hengeltje uitgooit en Ingrid met een boekje in het zonnetje zit. Iets wat zich deze week een aantal keren zal herhalen.Gezicht op de bijbelschool op Thetis Island
Woensdag bezoeken we Thetis Island een van de kleine eilandjes. Op dit idyllische plekje staat een bijbelschool. We zouden het niet geweten hebben als Anita Carlson ons dit niet had verteld. David en Anita hebben allebei deze bijbelschool bezocht. Wat een schitterende locatie! Het lijkt wel een hotel. Omzoomd door bossen, aan de rand van het water, met eigen bootsteigers, sportvelden, groentetuin, boerderij met kippen en koeien.  ‘s Zomers is het in gebruik als conferentiecentrum.

Gezicht van Thetis Island op Vancouver Island
We kijken rond en laten de sfeer onder het genot van een koele drank op ons inwerken. De enige verbinding is de ferry naar Vancouver Island die een aantal maal per dag vaart.

We rijden donderdag verder naar het centrale deel van het eiland en maken daar ondermeer een strandwandeling. ‘s Middags rijden we landinwaarts naar Port Alberni gelegen aan de Alberni Inlet, die Port Alberni met de Pacific verbindt. Arie hoopt hier een grote zalm aan de haak te slaan, die komen hier namelijk in grote hoeveelheden voor. Bij Sproat Lake zien we wel een paar grote dode zalmen liggen, maar kun je niet vanaf de kant hengelen. Bij Great Central Lake willen ze niet bijten helaas! Maar de ervaring van het verstilde water tussen de bergen maakt alles goed.
Logging
De hele week zien we grote vrachtwagens rijden met lange boomstammen erop. British Columbia leeft naast het toerisme en de visserij van de houtproductie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten