zondag 31 juli 2011

Van Vancouver Island via Vancouver naar de Rockies

Onze route deel 3. Klik hier voor de overzichtskaart.

Reuzenbomen in Catherdral Grove
Zaterdag krijgen we het op onze heupen. We willen vandaag overvaren naar Vancouver. Dus zogezegd zo gedaan. We maken een tussenstop met wandeling bij Cathedral Grove een van de laatste restanten van het oerbos dat vroeger het hele eiland bedekte. Er staan douglassparren die 75 meter hoog zijn. Na en een klein intermezzo bij de Dutch Imports langs de weg (met allerlei Nederlandse producten zoals beschuit, dubbelzoute drop maar helaas is de voorraad muisjes net op) door naar Nanaimo waar we de ferry pakken naar Horseshoe Bay ten noorden van Vancouver. We vertrekken om tien over drie ‘s middags. De boot vaart er zo’n 90 minuten over en deze ferry kan heel wat auto’s vervoeren. Je rijdt er met twee rijen tegelijk op en af. Een heel verschil met de vorige ferry. Vanaf de boot kunnen we Vancouver zien liggen aan de zee met de besneeuwde bergen op de achtergrond. Helaas is het wat heiig dus de foto’s zijn niet erg scherp.

Trevor Vanderveen toont de groentetuin
We hebben ook hier weer een Christian Reformed Church gevonden en als we daar gaan kijken is er een trouwfeest aan de gang. Van de dominee krijgen we toestemming om op het parkeerterrein te overnachten. De volgende morgen is er om half elf dienst. Na afloop spreken we (natuurlijk weer) een aantal mensen van Nederlandse afkomst. Sommigen wonen hier al meer dan 60 jaar. De kerk heeft de buurt gevraagd wat ze voor hen zouden kunnen betekenen. De mensen om de kerk wonen in appartementen en geven aan een tuintje te missen. Nu hebben ze in het grasveld van de kerk een aantal kleine ‘volkstuintjes’ gemaakt in bakken. Dominee Trevor Vanderveen biedt ons sla of boerenkool uit zijn tuintje aan.

Vancouver  by motorhome
‘s Middags willen we de rust opzoeken van het Stanley Park. Foute keuze dus: het is de eerste mooie dag sinds weken en iedereen gaat er heen. We kunnen onze motorhome niet parkeren en blijft het bij een rondje sightseeing.
Omdat het maandag regent geven we een flinke slinger aan het aantal kilometers dat we af moeten leggen naar de Rockies. De dagen erna rijden we via de Trans Canadian Highway (Hwy 1 die vanaf Victoria op Vancouver Island via Vancouver helemaal naar de oostkust loopt) en Hwy 3 naar de Okanagan Valley, bekend om zijn goede klimaat en zijn fruit- en groenteproductie. Zij hebben hier ook van die heerlijke kersen. Woensdag horen we in Revelstoke bij het toeristenbureau dat het komende weekend erg druk zal worden in Banff en Jasper NP. We besluiten daarom pas na het weekend richting Banff te rijden via Glacier NP en Yoho NP.

Een mooie plek op de camping met uitzicht op Revelstoke Lake
Maar eerst gaan we op een camping midden in de natuur staan bij een meer, Revelstoke Lake. Even niet reizen; we hebben vanaf zaterdag alweer zo’n 900 kilometer gereden! Zondagmorgen bezoeken we de Fellowship Baptist Church. Arlyss en Esther Peters nodigen ons uit voor de lunch. Zij hebben als predikantenechtpaar een aantal jaren deze gemeente gediend en zijn nu met pensioen. Als we naar huis gaan krijgen we een heerlijke zelfgebakken huckleberry pie mee.

Arlyss en Esther Peters
's Avonds komen ze bij ons op bezoek en leert Arlyss Arie de fijne kneepjes van het vissen op kokanee, een zalmsoort die voor onze deur te vangen is. En jawel, ze komen terug met vijf exemplaren. They are fine to eat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten