zaterdag 16 juli 2011

Van Sunnyside WA via Mount Rainier National Park naar Victoria op Vancouver Island

Op campground in Mount Rainier NP
Onze route deel 3. Klik hier voor de overzichtskaart.

Maandagmorgen worden we uitgezwaaid door Lydia. We gaan op weg naar Mount Rainier NP. Arie is hier in 1975 ook met de familie naar toe geweest.  Zaterdag zagen we de besneeuwde bergtop al  in de verte afsteken tegen een blauwe hemel, nu wordt de lucht naarmate we de bergen naderen steeds grijzer. We zien helaas vrijwel niets van Mount Rainier. De berg is onderdeel van het Cascadegebergte, is met 4392 meter de hoogste bergtop en maakt met het omliggende gebied deel uit van het Mount Rainier NP. We overnachten op een camping net buiten het park onder gigantische naaldbomen die zo’n 1000 jaar oud kunnen zijn. Onder de bomen is het donker en lijkt alles extra klein. Bij het ruisen van een bergbeekje slapen we heerlijk.
Bevroren meer bij Mount Rainier
De volgende morgen rijden we door het NP in  een winters landschap en dat in juli! Helaas is het weer vandaag niet beter dan gisteren en we hoeven dan ook niet te stoppen bij de uitzichtpunten. Wel zien we een schitterend nog half bevroren meer. Normaal kun je hier om deze tijd roeien…

We overnachten net voorbij Olympia, de hoofdstad van Washington State. Woensdag rijden we een toeristische route langs de kust naar Port Angeles, aan de noordkant van het Olympisch schiereiland. We doen de laatste boodschappen in Amerika voor we naar de veerboot naar Vancouver Eiland (Canada) rijden om te kijken of er nog een afvaart is vandaag. En wat blijkt, over een uur gaat de volgende boot en we kunnen mee!
Afvaart uit Port Angeles WA
De overtocht duurt 90 minuten en we varen tot in de binnenstad van Victoria (de hoofdstad van British Columbia) met het Empress hotel en de regeringsgebouwen. Wat een schitterend gezicht. We zien watervliegtuigjes opstijgen en landen en genieten we van alle bedrijvigheid. Om zonder schade van de boot af te rijden vraagt nogal wat stuurmanskunst. Het weer is nog steeds niet geweldig; af en toe breekt er even een bleek zonnetje door.
Aankomst Inner Harbour Victoria BC
Bij de douane worden we vriendelijk begroet door een beambte die een Nederlandse ‘opa’ en ‘oma’ heeft. Hier dus ook weer Nederlandse emigranten.  Als we de volgende dag op de GPS naar kerken zoeken komen we een Christian Reformed Church tegen. En ja, dan willen we toch wel even kijken waar die is. Daar aangekomen zien we dat er niet alleen een kerk is, maar ook een Elementary, een Middle en een High School. Dat doet ons denken aan onze familie in de buurt van Toronto, die met andere Nederlandse emigranten ook een kerk en een eigen school gesticht hebben. En later ook voorzieningen voor senioren. We spreken de conciĆ«rge en krijgen toestemming hier te overnachten.
De Oosterdam

Daarna parkeren we de RV in het Beacon Hill Park  in Victoria en gaan te voet de stad verkennen. De stad ademt een Engelse sfeer. Je kunt in tearooms een high tea bestellen of genieten van ’fish and chips’ We maken een flinke wandeling langs de kust. Bij de cruiseterminal is het een en al bedrijvigheid.. Daar liggen twee schepen. Net als wij langskomen meert er een derde schip aan: de Oosterdam van de Holland-Amerika lijn.  Dan gaan we terug naar de RV.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten