dinsdag 5 juli 2011

Londen (UK) - Salt Lake City (Utah) - Kennewick (Washington State)

Onze route deel 3. Klik hier voor de overzichtskaart.

Er zijn mensen die altijd een blog bijhouden. Vaak zijn deze blogs heel leuk om te lezen. ’Eenvoudig leven’ spreekt mij bij voorbeeld erg aan; leuke ideeën en een beetje meeleven met het reilen en zeilen van een groot gezin.
Sommigen bloggen alleen als ze weg zijn. Zoals bij voorbeeld Dave en Anita Carlson, het Canadese echtpaar dat vorig jaar onze camper heeft gebruikt om een thuisfront te creëren voor hun werk met OMF in de sloppenwijken van Manilla. Vandaag gaan ze met hun kinderen Sophie en Zac naar Singapore voor een oriëntatiecursus en daarna door naar Manilla. Dus als je wil weten hoe het hen vergaat kun hen volgen via http://family-carlson.blogspot.com/

De tijd dat we thuis waren was flink gevuld. Dus dan even geen blog. Zo heeft Arie de buitenkant van het huis (voor) geschilderd en de week voor Pinksteren heeft hij de kamer en de keuken helemaal onderhanden genomen. Nou was dat ook echt nodig. Natuurlijk blijft het niet bij schilderen, maar hebben we meubels verplaatst, schoongemaakt en opnieuw ingericht. Het ziet er super uit en daar genieten we dan allebei weer erg van. Ingrid heeft nieuwe gordijnen voor ons rijdende huis in Amerika genaaid. De gordijnen die er hingen waren aan vervanging toe….

Audley End (Engeland)
Maar nu pakken we de draad weer op. Om de kinderen en verdere familie en vrienden te laten weten waar we uithangen en voor ons zelf is het een reisverslag. Een week geleden stapten we op de boot naar Engeland om onze dochter Eline, haar man Jason en de kleinkinderen te zien. We hebben daar een heel fijn weekeind gehad met een uitje naar Audley End House (een prachtig Engels landhuis), een barbecue van de kerk en Macbeth, een toneelstuk van Shakespeare, uitgevoerd in een prachtig park op een zomerse avond. En we hebben van de (klein)kinderen genoten.

Maandag vlogen we vanaf Heathrow Airport via Chicago naar Salt Lake City. Na een voorspoedige reis werden we van het vliegveld opgehaald en naar de camper gebracht door Sue (zie vorige reisverslag Salt Lake City) en haar man Dolf. Zij maakten hier tijd voor ondanks het feit dat zij heel druk zijn met de afwikkeling van ernstige brandschade aan hun huis 2 weken geleden.

Ergens in Idaho onder de spoorlijn door
En nu zijn we dan onderweg van Salt Lake City naar familieleden van de Lommers familie. Een broer en een zus van Aries opa zijn in 1920 naar Amerika geëmigreerd. Volgend weekend is er een ‘familycamp’ in Ellensburg in Washington State. En nu het zo uitkomt dat wij in Amerika zijn, hebben we onze reis zo gepland dat we er bij kunnen zijn. Arie heeft de familie al eens eerder, in 1975, bezocht. Daarna hebben we enkele familieleden tijdens hun bezoek aan Nederland ontmoet.


De camping bij Phillips Lake, heerlijk koel
Bij Phillips Lake (Oregon) ervaren we de hoogte van het gebied. De geur en de koelte van het naaldwoud zijn aangenaam.
Phillips Lake
Arie gaat vissen op het meer en vangt drie forellen en drie baarzen. Die gaan op de barbecue.

Herstel na de bosbrand
Via het vroegere goudzoekersplaatsje Sumpter in de staat Oregon  zijn wij vandaag dwars door de wouden van het Wallowa Whitman National Forest naar Kennewick WA gereden. Na de koelte van Phillips Lake is wel wel weer wennen. Leerpunt van vandaag: na enorme bosbranden van een aantal jaren geleden herstelt de natuur zich krachtig. Onder het oude verbrande woud is een nieuw  tapijt ontstaan van naaldbomen. Een even merkwaardig als fantastisch gezicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten