zaterdag 28 juli 2018

Cortez- Omaha

Onze blik was gericht op het westen, maar....een radicale koerswijziging deze week. Dit vanwege extreme hitte in het zuidwesten van Amerika, waar we in west Colorado al een voorproefje van kregen. In Nederland kan men zich er deze zomer ook wel iets bij voorstellen.

We hadden plannen om volgend jaar naar onze familie in Canada te gaan, maar zijn daar nu ook welkom. Ingrids oom en tante zijn begin vijftiger jaren naar Canada geĆ«migreerd en zijn inmiddels beiden negentig jaar oud en woonachtig in Holland Christian Homes in Toronto. De oversteek is zo’n 1500 mijl, maar als je dat door acht deelt deelt valt het wel mee en we hebben nog vijf weken. En we zullen door staten komen waar we nog niet eerder waren. Zoals Nebraska, Iowa, Illinois en Michigan en op de terugweg wellicht nog weer andere. In Cortez monteren we nieuwe ruitenwissers en worden daarbij geholpen door behulpzame omstanders.

We rijden richting Denver.We merken een rare trilling aan de voorkant van de RV. Eerst denken we dat het aan de slechte wegen in Amerika ligt.... maar we hebben er geen rust van. Bij de garage ontdekken ze een bobbel in de linker voorband.. Dat zou een klapband geworden zijn. We laten er twee nieuwe voorbanden op zetten en hij rijdt weer als een zonnetje. 

In Colorado Springs krijgen we van Steve van Boondockers Welcome een exclusieve rondleiding bij the Airforce Academy met de beroemde Cathedral en rijdt hij ons door ‘the Garden of the Gods’. We bekijken of Cherry Creek Statepark geschikt is om de camper aan het eind van onze vakantie over te dragen aan onze zoon Erik en zijn verloofde Julia. We belanden in de drukke metropool Denver, waar het ook nog begint te stortregenen. Zeer welkom overigens. Dan zetten we koers naar het oosten. We volgen een stuk van de oude trails langs de Platte River die de pioniers gebruikten dwars door Nebraska. Eindeloze velden met mais en soja en heel veel zwarte koeien. En elke dag wisselen zon en soms flinke buien elkaar af.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten