zaterdag 26 maart 2011

Koerswijziging

We hebben het naar ons zin op Sunset Campground in Death Valley National Park. Het terrein zelf bestaat uit keien en keien, maar grenst aan een oase. We hebben dus in iedere geval water! Nu willen we echter weer verder trekken. Onze plannen waren om via de Sierra Nevada naar het noorden te gaan richting San Francisco. Gesprekken met diverse mensen die ons vertellen over recente sneeuwval en problemen op de wegen leiden er echter toe dat we onze plannen wijzigen.


Onze camping in Death Valley

De koers wordt 180 graden verlegd. We gaan niet naar het noorden, maar naar het zuiden. Zuid-Californië roept ons. Gelukkig hebben we boeken aan boord met info over het hele Zuidwesten en kunnen we ons dus inlezen in dit gedeelte van Amerika, dat niet in ons reisplan was opgenomen. Het aantrekkelijke van het reizen met een camper is dat je flexibel kunt zijn en dat je je plannen kunt aanpassen. San Francisco, Yosemite en Sequoia National Park zullen het dit jaar zonder ons moeten stellen. Helaas, maar er is in dit gigantische land zoveel te zien, dat we daar niet lang over treuren.


Borax works

Onderweg door Death Valley bezoeken we eerst nog de Borax Works, waar we leren hoe dit mineraal werd gewonnen, gezuiverd en met spannen paarden honderden kilometers door de woestijn vervoerd naar de bewoonde wereld.Duinen in de woestijn

Vervolgens maken we een tussenstop bij de Mesquite Flat Sand Dunes. Heb je dat wel eens gezien? Grote duinen midden in een landschap? Geen zee te bekennen. Ingrid moest aan de kleinkinderen denken. Wat zouden die zich hier vermaken met emmer en schep. Zo’n grote zandbak! Het zand was nu al heet aan de blote voeten, dus je moet vroeg in het jaar komen.Er gingen zelfs mensen van de hoogste duinen naar beneden met een soort zandslee!

Daarna serieus op weg via een hoge pas de vallei uit. Onderweg weer veel wind. En onze bestemming, zoals zo vaak onderweg: een Walmart. Deze keer in Ridgecrest. Daar overnachten we dan op de parkeerplaats. Meestal geen enkel probleem. Van te voren alle tanks geleegd en gevuld, accu’s vol van het rijden, generator aan boord. Dan zijn we helemaal zelfvoorzienend en hebben we geen stroom of water nodig.
Boondocking noemen ze dat hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten