vrijdag 18 maart 2011

Skiën in de woestijn

In Phoenix bezoeken we de Desert Botanical Garden. Ons beeld van de woestijn moeten we bijstellen: naast rode aarde, zand en rotsen zien we een grote diversiteit aan begroeiing. Ook maken we een fietstocht door de woestijn. Met uitzicht op de saguarocactussen en de stad. Zondag gaan we naar de Redemption Church, de kerk van Delaine en Steve. Deze kerk ziet er uit als een campus. Er zijn verschillende gebouwen: een kapel, een conferentiecentrum, een boekwinkel en een restaurant. Elke zondag zijn er vier (min of meer dezelfde) diensten. Delaine en Steve nodigen ons uit voor een Mexicaanse lunch. En ’s middag doen we spelletjes. Supergezellig. Dan nemen we afscheid en bedanken hen voor alle goede zorgen. Het is een voorrecht door Dave en Anita (de mensen die de camper van oost naar west reden) deze bijzondere familie te hebben leren kennen.
Nog een bijzonder echtpaar: Daniel en Heleen Peiffer. Zij wonen in Flagstaff (op de route van Phoenix naar de Grand Canyon). In 1994 zijn ze naar Amerika gekomen. Heleen is een nicht van Heleen Platteel en komt oorspronkelijk uit Hendrik-Ido-Ambacht.We krijgen een heerlijke maaltijd voorgeschoteld. ‘s Avonds is het koud en de wind giert over de hoogvlakte (Flagstaff ligt op 2300 meter), maar binnen is het warm en gezellig en vertellen Daniel en Heleen over hun werk onder de Navajo- (spreek uit Nawaho) en de Hopi-indianen, over tegenslag, bemoediging en Gods leiding in hun leven.
Onderweg zijn we net boven Flagstaff de Arizona Snowbowl op gereden. En wat we ons niet konden voorstellen, was toch echt waar. Er werd daar volop geskied. Ongelooflijk als je bedenkt dat we gisteren bij Sedona (minder dan 100 kilometer zuidelijker)nog in de woestijn kampeerden, gewoon in de natuur - boondocken heet dat - en een wandeling maakten door het prachtige woestijnlandschap (bekend als decor van de westerns van vroeger) met rode rotsen, tafelbergen (mesa’s) cactussen, enz.

1 opmerking:

  1. Hey flokkers (zoals ze hier zeggen). Alles goed met jullie, zo te zien en te lezen. Dat is mooi. Hopelijk kunnen jullie als pensionada's al die temperatuurswisselingen goed 'handelen'...
    Hebben jullie geen skies in de camper liggen. Dat is nou jammer. 't Ziet er allemaal weer fantastisch uit, mooie plaatjes! Vanmiddag beleden we in de dienst nog met HC9 dat God, de Schepper van al dat moois, in Jezus onze hemelse Vader is. Die boodschap gaat uit over het hele wereldrond (letterlijk!).
    Een fijne tijd nog. Hopeljk is 2 maanden niet te kort. Tot blogs, Arlan & Maria + kids

    BeantwoordenVerwijderen