woensdag 30 maart 2011

The Pacific Coast

Na een rustige zondag in Santa Clarita met een dienst in (en een verblijf op het parkeerterrein van) de Calvary Evangelical Lutheran Church (wat een mondvol) vertrekken we maandagochtend richting Los Angeles.
We rijden door Hollywood, waar we een stop maken, in Griffith Park de RV(Recreational Vehicle) parkeren en ons op de fiets bergafwaarts laten zakken naar de Walk of Fame op Hollywood Boulevard. Nu we toch door Hollywood rijden…We zien ook het bekende bordje ‘Hollywood’ op de bergen. Helaas, de ster Lassie- een klassieker uit onze jeugd- kunnen we niet vinden. Wel allerlei ons onbekende namen en een enkele bekende: Grace Kelly, Danny Kaye, Anthony Quinn en Bob Hope. In LA ligt Bob Hope International Airport.
Na een koude koffiedrank weer bergopwaarts. Dat gaat heel wat minder snel. We genieten van de prachtige exotische begroeiing en de fraai aangelegde tuinen. Omdat er nogal druk verkeer op de weg is, rijden we over de stoep. Bij elke zijstraat moeten we echter afstappen, omdat ze hier geen schuine kanten maken tussen stoep en straat. Enigszins bezweet komen we weer bij de camper aan. De fietsen weer achterop een koele drank en dan weer verder. We rijden langs het planetarium bovenop de heuvel en worden verrast door een schitterend uitzicht op downtown LA.

Downtown LA
Even een fotostop. Dan verder naar beneden en via Beverly Hills naar de Walmart in Torrance; onderdeel van de grote stedelijke agglomeratie Los Angeles.

De volgende dag is het 29 maart; onze trouwdag! We rijden eerst naar Long Beach, waar we de Queen Mary zien liggen.

De Queen Mary
Dit super-de-luxe schip is in de 30er jaren gebouwd, vestigde een wereldrecord door in 4 dagen van Europa naar Amerika te varen en ligt nu uit te rusten in de haven waar het dienstdoet als hotel/ restaurant. Hebben ze dat in Rotterdam ook niet eens geprobeerd?

Laguna Beach
Het is vandaag lekker weer en we willen naar het strand. Na een prachtige tocht langs de kust parkeren we de RV, pakken de stoeltjes en boeken en genieten onder de palmbomen van de hoge golven, de boardsurfers, de overvliegende pelikaanformaties, de zon en het prachtige uitzicht. Daarna maken we een strandwandeling, waarbij we allebei een onverwachte golf over onze kleren krijgen.
Onze trouwdag vieren op Laguna Beach wat wil je nog meer?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten