vrijdag 6 mei 2011

Bryce Canyon

Doorkijkje in Bryce
Sprookjesachtige hoodoos
We verlaten Zion weer door de smalle tunnel en rijden over een hoogvlakte naar Red Canyon, waar we bij het Visitor Center een aantal kaarten van de omgeving krijgen. Altijd handig. Door naar Bryce, waar we op de North Campground een plekje vinden. Na een bezoek aan het Visitor Center in het park willen we direct op onderzoek uit. We zien echter niet echt een pad van de camping naar de rim. Dan maar tussen de lage begroeiing door naar boven klimmen. En dan opeens staan we aan de rand van het Bryce amfitheater, met hoodoos - rotspilaren die door erosie allerlei bijzondere vormen hebben gekregen - in prachtige kleurschakeringen. Sprookjesachtig. We lopen een stukje van de rimtrail en de Fairyland looptrail en met de al lager staande zon - het is inmiddels een uur of vijf - zijn de kleuren prachtig. De temperatuur is heerlijk en de zon schijnt. ‘s Nachts is het weer koud, maar we zitten hier dan ook op een hoogte van gemiddeld zo’n 2300 meter.
Queen’s Garden Trail
Peekaboo Loop Trail
We trekken onze bergschoenen weer aan, want vandaag gaan we een trail doen tussen de hoodoos. We volgen een pad vanaf Sunrise Point naar beneden, de Queen’s Garden Trail - de koningin zou willen dat ze zo’n mooie tuin had- en zoeken daarna de aansluiting met de Peekaboo Loop Trail. Dit pad is zowel voor hiking als voor paardrijders bedoeld. Nou, dat hebben we gemerkt. Vooral in de bochten moeten we ons in allerlei bochten wringen om een schoon plekje te vinden. We ruiken liever de geur van bomen dan die van paarden/muilezels. We komen ook een groep toeristen te paard tegen. Lijkt ons ook super. We ontmoeten vandaag veel Nederlanders, ook diverse gezinnen met kleine kinderen. En als we na de trail van zo’n 12 kilometer, moe, maar zeer voldaan, de rim oplopen, is het eerste dat we zien het echtpaar uit Maarssen, dat we in Zion NP ook gesproken hadden.
Inspiration Point
We rijden naar Sunset Point en Inspiration Point om Bryce vanuit alle hoeken te bekijken. Daarna naar het Visitor Center om de film over het park te bekijken en te internetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten