maandag 9 mei 2011

Moab

Uitzicht bij het ontbijt
La Sal Mountains
Jammer dat we na twee dagen al weer vertrekken uit Fruita. Maar ook al zijn we op vakantie, we hebben toch een grove tijdsplanning en moeten ook nu keuzes maken. Als we hier langer blijven, hebben we minder tijd in Moab. En daar is ook veel moois te zien. We besluiten de route (zo’n 150 mijl) in een dag te rijden. Eerst nemen we water in en dumpen we. Daarna rijden we nog een gedeelte van de scenic drive in Capitol Reef en kopen een lekker appel- en aardbeientaartje. Daarna echt op pad. Onderweg krijgen we weer te maken met flinke wind en het eerste gedeelte vinden we niet echt ‘scenic’. Als we de La Sal Mountains met sneeuwbedekte toppen zien, vinden we het landschap aantrekkelijker worden.

Met je buggy in de wilderness scheuren
Moab is de laatste jaren door de ligging in een ruig landschap aan de Colorado rivier en met twee nationale parken en Sand Flats Recreational Area in de buurt een bekend centrum geworden voor outdoor activiteiten: mountainbiken, hiken, four wheel driving, rafting etc. Ze hebben hier ook fietspaden, iets dat in Amerika niet vaak voor komt!
Primroses en cactussen op de Sand Flats
Eenmaal in Moab moeten we nog op zoek naar een plek. Omdat het vrijdagmiddag is  en er dit weekend bovendien een mountainbiketoernooi is blijkt dit nog niet zo eenvoudig. We rijden langs de Coloradorivier en komen langs diverse kleine natuurcampings, maar alles zit vol. Dan maar richting Canyonlands National Park. We hebben vandaag al zo’n 250 mijl gereden en zijn het een beetje zat. De eerste camping die we zien, blijkt voor groepen te zijn. Er staat o.a. een groep van Utah University.  Als Arie vraagt of we bij hen op het terrein kunnen overnachten  reageren ze heel spontaan dat dat prima is op één voorwaarde: dat ze van ons een blikopener mogen lenen. Die hebben we gelukkig in huis….We staan hier boven op een mesa, een platte berg, en hebben een schitterend uitzicht op de La Sal Mountains en de ondergaande zon. We zijn weer helemaal happy.

We staan een nacht op Sand Flats Recreation Area, midden in de natuur. Het waait wel weer erg hard en hoewel we redelijk beschut staan vliegt het zand je om de oren. Er komen hier veel lui die met buggies het ruige landschap intrekken.

We moeten natuurlijk ook boodschappen doen, eten koken, de was en schoonmaken en na de wind en het zand is dat geen overbodige luxe.

Panorama Arches National Park
Skyline Arch
We willen graag Arches National Park bezoeken, bekend om z’n meer dan 2000 natuurlijke bogen. Aan het begin van de dag is het nog redelijk zonnig, maar de bewolking drijft snel binnen en het wordt hoe langer hoe bewolkter. Erg jammer voor de foto’s.
Delicate Arch


Maar we genieten van de uitzichten en de trail naar Turret Arch en de North en South Window en die naar Delicate Arch Viewpoint. Delicate Arch is het symbool van Utah en staat op nummerplaten met de tekst: Utah, life elevated. De mensen wonen hier dan ook op meer dan 1000 meter boven de zeespiegel.

Inmiddels zitten we nu al weken op het Coloradoplateau en hebben de weersomstandigheden aardig leren kennen. Dus zijn we niet verbaasd dat het ‘s avonds begint te onweren en te gieten. En uiteraard gaat dit gepaard met enorme windstoten.

1 opmerking:

  1. Beste Arie en Ingrid,

    Wat een geweldige tijd hebben jullie! Prachtig om de foto's te zien en jullie ervaringen te lezen! Nog een goede tijd toegewenst.

    Elly en Tabo van der Veen.

    BeantwoordenVerwijderen