woensdag 11 mei 2011

Canyon Lands National Park

Canyon Lands
Vandaag zitten we in Canyon Lands National Park. Dit is het laatste park wat we aandoen in de buurt van Moab voor we verder rijden naar onze eindbestemming, Salt Lake City. Woensdag 19 mei vertrekken we om een uur of elf ‘s morgens van de Internationale Luchthaven van Salt Lake via Chicago naar Amsterdam, waar we dan donderdagmorgen half tien aan hopen te komen. (inclusief 9 uur tijdsverschil). Dat duurt nog een week. Maar toch merken we dat we van lieverlee steeds meer aan ‘naar huis gaan’ denken. En we willen genoeg tijd hebben om alles te regelen. Zo gaan we op zoek naar een plek om de camper te stallen, willen we in- en exterieur van ons huis op wielen schoonmaken, hebben we nu nog geen idee waar we de laatste nacht slapen en hoe we bij het vliegveld komen.

Grand View Overlook
We zijn nu echter nog in Canyon Lands National Park. We maken een schitterende tocht door het park naar Grand View Overlook, waar we een trail doen langs de rim. Dit is beslist het hoogtepunt van het park. Prachtige vergezichten op de canyons, gevormd door de Green River en de Colorado River. Met als back drop besneeuwde bergtoppen. We maken een praatje met mensen uit Brazilië en uit Taiwan. Gelukkig spreken ze allemaal Engels.

Werking in de lucht
Er is vandaag veel werking in de lucht. Grote stapelwolken, donkere regenwolken, dunne sliertbewolking. Behalve een klein buitje in de morgen, blijft het verder droog.Mea Arch
Een ander hoogtepunt is de Mesa Arch, een natuurlijke boog aan de rand van de tafelberg (op 2000 meter hoogte) waar Canyonlands op ligt. We kijken wederom uit op de 4000 meter hoge La Sal Mountains.

Afscheid met weemoed
Bij het vallen van de avond werpen we met een zekere weemoed een laatste blik op de canyon en rijden naar onze slaapplaats. Vandaag hebben we een plekje op een natuurcamping op de Mesa, met prachtige uitzichten. Zo zouden we elke dag wel willen staan....
Maar zoals gezegd, op naar Salt Lake. Daar wil Arie ook nog op een hub cap (wieldop) uit.. Het is hem de hele reis al een doorn in het oog dat er één ontbreekt, maar alle pogingen er onderweg een op de kop te tikken, mislukten.

Met
Zonde(r)


Hopelijk lukt het in Salt Lake...

1 opmerking:

  1. Hallo Arie en Ingrid.

    We zien dat het jullie goed bevalt daar in het westen van de V.S. We zien zo geregeld bekende plekjes voorbij komen. Heel bijzonder allemaal. Gods schepping is grootst.
    En kijken er naar uit om zelf ook te gaan trekken met de camper.
    Veel veilige mijlen nog toegewenst groetjes Frits en Annette.

    BeantwoordenVerwijderen