zondag 22 juli 2012

Jackson Hole en Grand Teton NP

Breakfast à la carte
Na een prachtige tocht door de bergen komen we maandagmiddag na een lange klim en afdaling van continu meer dan 10% over de Teton Pass aan in Jackson, Wyoming. Gelegen in een brede vallei (hole) kun je je hier ‘s zomersuitleven in en op het water, op de fiets (!!), te paard (er zijn hier ‘dude ranches’ waar je je als stedeling, gekleed  in cowboy- of cowgirl stijl, kunt bekwamen in cowboyvaardigheden zoals lasso werpen, koeien bijeen drijven etc. Je kunt bergtochten maken of bergbeklimmen. ‘s Winters kun je skiën, langlaufen, sneeuwschoen lopen of een ritje met een arreslee maken. Als we door het centrum van Jackson rijden zijn we getuige van een “shootout”. Tot onze schrik vallen hierbij doden… Het blijkt om een toeristische attractie te gaan die hier in de zomer iedere avond om een uur of zes plaatsvindt.
Daarna rijden we over een (grotendeels) onverharde weg de berg op naar Curtis Canyon campground. Hadden we dat van tevoren geweten……Maar het lukt. Dus slapen we deze nacht in de ongerepte wildernis, bear country.
Arie heeft de nacht van zondag op maandag stekende buikpijn die daarna verandert in een zeurende pijn die niet over gaat. Dinsdagmiddag besluiten we er toch maar even naar te laten kijken. We rijden terug naar Jackson en melden ons bij St John’s Medical Center. Na een aantal onderzoeken blijkt het acute blindedarmontsteking te zijn en moet hij direct geopereerd worden. De operatie verloopt goed en de volgende morgen om 12 uur mag hij het ziekenhuis alweer verlaten. Wel met de mededeling het de komende drie dagen rustig aan te doen en daarna de activiteiten geleidelijk aan uit te breiden. We besluiten de dichtstbijzijnde camping op te zoeken. Die is net buiten het Grand Teton NP en daar blijven we drie nachten. We houden ons gemak. Wel doen we een paar kleine ritjes, o.a. naar Lower Slide Lake en Mormon Row (mormonen hebben zich hier in de vallei als eerste gesettled; veel van de gebouwen staan er nog). Hier zien we voor het eerst bizons. En we gaan internetten bij de ingang van het park. Arie herstelt snel en zaterdag besluiten we dan eindelijk het Grand Teton NP in te gaan. Langs Jenny Lake en Jackson Lake met fantastisch zicht op de Grand Teton Range.
In Jackson kwamen wij
Gezicht op Jackson Hole vanaf Grand Teton Pass


met ernstige gevolgen
midden in een shootout terecht


Postkoets in Jackson
Elkgeweien. Elke herfst werpt een volwassen stier zijn gewei af


Lower Slide Lake
Gezicht op Grand Teton vanaf Curtis Canyon


Grand Teton
Dude Ranch


Grand Teton NP
Kudde bisons met op achtergrond Grand Teton Range


Met een mooie herinnering nemen wij afscheid
Jackson Lake


1 opmerking:

  1. Wat fijn dat papa zo snel is opgeknapt en dat jullie de reis voort konden zetten. Prachtige plaatjes weer. Wat is het daar mooi! Genietse!

    BeantwoordenVerwijderen