dinsdag 3 juli 2012

San Francisco

Zondag gaan we naar de Community Bible Church. Een voormalige liquorstorage op een legerbasis van de marine die niet meer in gebruik is. Als we om half elf binnen komen zijn de leadsingers aan het oefenen.  De pastor en zijn vrouw heten ons van harte welkom. Zij zijn hier een jaar of tien geleden een gemeente begonnen. Om half twaalf beginnen we en er komen nog een paar mensen binnen. Totaal zijn we met een stuk of 25, een veelkleurig gezelschap.

Zondagmiddag doen we het rustig aan: we genieten van de vergezichten op de baai, de binnenkomende schepen in de haven van Oakland. Op de punt van het eiland heeft de Amerikaanse marine nog een paar havens in gebruik. Er liggen indrukwekkende bevoorradingsschepen en ook valt  hier de USS Hornet te bewonderen, Dit vliegdekschip werd in de Tweede Wereldoorlog in gebruik genomen. Ze diende in de Koreaanse Oorlog, de Vietnam Oorlog en speelde ook een rol in het Apollo programma toen astronauten terugkeerden van de maan.

Op maandag gaan we weer naar San Francisco. We willen wel eens weten hoe San Francisco voelt op de fiets. Het is een groene stad en ze promoten de fiets.. Dus steken we eerst weer met de ferry vanuit Oakland over naar Pier 41, dus bij Fisherman’s Wharf, en peddelen we met een rustig gangetje naar de Golden Gate Bridge. Vaak ligt deze brug gehuld in mist., zoals afgelopen zaterdag en gisteren. Vandaag hebben we geluk: een stralende dag. We fietsen de  2737,4 meter naar Marin County en weer terug. Cool. Vanaf Golden Gate benaderen we de stad vervolgens via het landschappelijke Presidio en het Golden Gate Park. Het zijn flinke afstanden en het is stijgen en dalen. Na de Panhandle maken we dankbaar gebruik van het nieuwe fietsnetwerk, de Wiggle, om via Market Street - de enige diagonale straat van de stad, de rest ligt in het bekende rechthoekige patroon - bij de City Hall en het Civic Center te komen. Dan is het in een klap terug naar de kade, nu de Ferry Building, waar de boot al op ons ligt te wachten. We zijn moe en voldaan.

USS Hornet
San Francisco, financieel district

Gezicht op San Francisco vanaf Golden Gate Bridge
Golden Gate Bridge

Precies in het midden
Strak blauw en nu geen mistCruise Terminal San Francisco
Voor de oversteek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten