dinsdag 10 juli 2012

Yosemite National Park

Reuzensequoia. Zoek Ingrid
Dinsdagmorgen nemen we afscheid van Dan. We gaan daarna eerst flink inslaan, want in een Nationaal Park is het lastig boodschappen doen. We hebben geen haast. We willen niet te vroeg op een overnachtingsplaats aankomen. Dit omdat we op internet hebben gezien dat het in het gebied tussen San Francisco en Yosemite ruim boven de dertig graden is. Het gaat door een kaal landschap, vervolgens door een groot agrarisch gebied met fruitbomen, wijngaarden en amandelbomen. Hier verbouwen ze dus de grondstof voor de overheerlijke amandelspijs en marsepein.Daarna begint er wat meer bos te komen. Maar het is inderdaad erg heet.
De volgende dag vroeg op. We hebben niet gereserveerd ( we willen liever flexibel zijn), Yosemite is een erg populair park en vandaag is het 4 juli, Independence Day. Voor veel campings moet je reserveren, een paar gaan volgens het principe: ‘wie het eerst komt, het eerst maalt‘. En daar moeten wij het dus van hebben. Maar helemaal gerust zijn we er niet op. De afstand blijkt langer dan we dachten. Als we bij het park aankomen is het 10 uur. Bij de campinginformatie doen ze erg hun best, er wordt naar diverse campings gebeld. We knijpen hem wel een beetje. Gelukkig blijkt er op Bridalveil Creek Campground plaats te zijn. Onze naam wordt doorgegeven. Ook in het park blijken de afstanden groot. Na een keer verkeerd gereden te zijn, komen we uiteindelijk aan op de camping die op meer dan 6000 feet hoogte ligt (2000 meter). Het is prachtig weer, en door de hoogte zijn de temperaturen aangenaam. Overdag een graad of 25, ‘s nachts daalt het kwik naar een graad of 5. We besluiten de camper en onszelf de rest van de dag rust te geven. Het is inmiddels 12 uur. Wat zijn we blij met onze plek in het park. We hopen hier tot maandagmorgen te blijven.
Donderdag zijn we van plan naar Glacier Point te rijden. Echter, als we een mijl of 5 onderweg zijn krijgen we sterk de indruk dat we in plaats van bergop, bergaf rijden. We besluiten maar door te rijden en te zien waar we uitkomen. Keren gaat toch niet. Het blijkt inderdaad het dal te zijn. Ook goed, we gaan dumpen, water innemen, langs het Visitor Center, de email checken en het dal op de fiets verkennen. Vrijdag rijden we dan wel naar Glacier Point. Maar eerst stoppen we bij Sentinel Trailhead om een wandeling naar Sentinel Dome te maken. Mocht je ooit naar Yosemite gaan dan willen we je deze wandeling van harte aanbevelen. Je loopt namelijk niet alleen naar, maar ook op de top van de Dome. Daar sta je op het hoogste punt in de omgeving en kan je 360 graden om je heen kijken. Schitterend. Daarna naar Glacier Point met uitzicht op de Half Dome, het dal en de toppen van de Sierra Nevada.We zien zelfs de bootjes op de Merced rivier. We hoeven niet ver te rijden; Bridalveil Campground ligt er maar een mijl of 8 vandaan
Zaterdag blijven we op de camping. Het is weer prachtig weer en we vermaken ons met een wandeling over de camping, lezen en hout sprokkelen (Arie) voor een kampvuur/ barbecue. Na nog een rustige (zon)dag gaan we maandag weer op weg. De huisaccu's worden door het rijden opgeladen en na 2 dagen stilstaan zijn ze leeg. We doen de trail naar de Tuolumne Grove met reuzensequoia's. Ze zijn dan wel minder hoog dan de redwoods, maar hebben meer volume. Ook deze bomen worden beschermd. We lopen over de oude weg naar beneden. Het is heet, maar we lopen in de schaduw. Goed te doen. Omhoog is heel wat inspannender. We rijden verder over de Tioga Pass, langs meren, prachtige rotsformaties en Tuolumne Meadows, de grootste subalpiene weide van de Sierra Nevada.  Olmsted Point is een uitkijkpunt vernoemd naar Olmsted, de man die Central Park in New York ontworpen heeft en pionier op het gebied van natuurbescherming in de US. We willen overnachten op Tuolumne Meadows Campground, maar als blijkt dat er - in tegenstelling tot onze info- geen wasserette en geen internet is, rijden we door naar Lee Vining. Daar overnachten we op een camping waar ze beide wel hebben.

Gezicht vanaf Sentinel Dome
Sentinel Dome

Half Dome met Vernal Falls

Half Dome vanaf Olmsted Point
Dit is kamperen
Ruime plek in Bridalveil Campground


Merced River
Yosemite Valley

Gezicht  vanaf Tiogapas

9.945 feet equals 3030 meters2 opmerkingen:

 1. Hoi Arie en Ingrid,

  Wat een prachtige reis zijn jullie aan het maken!!
  Schitterende foto's! Echt een mooi stuk Amerika.
  Genieten doen jullie, leuk zoals je alles beschrijft. Ik blijf jullie volgen.

  Groetjes van Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi pa en ma1

  Wat een geweldige foto’s vanuit Yosemite National Park!!!!! Prachtig is het daar. Wat zullen jullie genieten zo midden in de natuur! Heel erg mooi.

  Nog een hele fijne tijd gewenst!

  Liefs, Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen