maandag 16 juli 2012

Van Yosemite NP naar Grand Teton NP en Yellowstone NP

Klein Las Vegas
De temperaturen aan de oostkant van de Sierra Nevada zijn in die zin anders dat de nachten nu ook warm zijn. Het koelt hier veel minder af dan in Yosemite NP. Geen idee hoe dat komt. We zitten nog steeds flink hoog, dus dat kan het niet zijn. Gelukkig heeft de camping schaduw van bomen en staat er een flink windje dat voor verkoeling zorgt. We blijven tot een uur of twaalf op de camping en rijden dan, na nog even bij Mono Lake- een soort ’Dode Zee’ gekeken te hebben, naar Carson City.. Een mooie route op de grens tussen Californië en Nevada. De volgende morgen rijden we door de bergen van de Sierra Nevada naar Lake Tahoe, een meer dat op 1800 meter hoogte ligt. We parkeren de RV bij een golfbaan, pakken de stoeltjes en installeren ons onder de bomen op ‘King’s Beach’. Heerlijk een dagje ontspannen. We duiken zelfs het, toch best nog wel koude, water in. Aan het eind van de middag rijden we door naar Reno, een miniatuur Las Vegas, waar we overnachten.

Donderdag beginnen we dan aan onze tocht door het ‘Great Basin’, de weg waarlangs vroeger duizenden pioniers trokken op weg naar het onbekende land in de hoop daar het geluk te vinden. Als wij door de hitte van de woestijn trekken zitten we in een comfortabele auto met airco. Zij moesten het doen met huifkarren, die heel wat minder snel en comfortabel waren. En dan hebben we het nog niet over de gevaren onderweg.  Bijna 500 kilometer door kale eindeloze bergachtige gebieden, vrijwel onbewoond en ongecultiveerd. We zien een bord ’prison area; hitch hiking prohibited’. Het is maar dat je het weet!
Vlak voor Elko, de plaats waar we overnachten, worden we gepasseerd door heel wat pickup trucks met vlaggetjes achterop. Het blijken auto’s van voormannen van de mijnen te zijn, zo wordt ons verteld. We spreken ook een jongen van 25 in de mijnen werkt. Ze delven hier goud, zilver en koper. Het verdient goed, zegt hij. Het is meer dan 100 graden Fahrenheit/ zo’n 40 graden Celsius. Heet. Gelukkig raakt het bewolkt. ‘s Avonds begint het te stormen. We liggen te schudden in ons bed en verplaatsten de camper zo dat we ‘met de kont in de wind’ staan. Dat helpt. Vrijdag leggen we het 2e deel van de route door de ’Great Basin’ af. Het is bewolkt, het regent zelfs een beetje en met maar 26 graden Celsius, voelt het bijna fris. We zijn blij als we eindelijk weer een ‘huisje, boompje, beestje’ zien. We rijden Nevada uit en Idaho binnen. Het is hier een uur later (Mountain Time). Zaterdag is een regenachtige dag met een flinke onweersbui. Arie gooit een hengeltje uit in de Snake River. Zondag rijden we langs een school, waar we auto’s en mensen zien. Om elf uur wordt er een kerkdienst gehouden. We komen er uiteindelijk achter dat we zijn beland bij ‘the Exclusive Brethren’ die hier uit de wijde omgeving voor een speciale bijeenkomst, lunch en vergadering bij elkaar zijn gekomen. Veel jonge gezinnen met kinderen. Een bijzondere ervaring.
Daarna ontspanning, wederom bij de Snake River, maar een bijtje (van een vis), ho maar.
Vandaag rijden we naar Jackson, een van de toegangspoorten tot Grand Teton NP en Yellowstone NP.

Lake Tahoe. King's Beach
Mono Lake met tufa's

De Grote Oversteek. Great Basin
Casino in Reno

In the middle of nowhere
In the middle of nowhere
Geen opmerkingen:

Een reactie posten