woensdag 27 april 2016

Oklahoma City – Clarksville

Oklahoma City – Clarksville

Als de skyline van Oklahoma City opdoemt, vermoed je een compacte en drukke stad waar je met je camper niet moet zijn. Maar dat valt mee. We rijden over brede en rustige boulevards naar de State Capitol. Rond het Capitol zijn ruime parkeermogelijkheden waar je gratis kan parkeren. Voor het statige gebouw staat een boortoren met productieplatform voor olie opgesteld die symboliseert dat olie en Oklahoma nauw met elkaar verbonden zijn. De sfeer is gemoedelijk. We gaan op de foto met reporter Aaron Brilbeck News 9 van KWTV Oklahoma City die met zijn cameraman een programma maakt over de honderden kinderen die jaarlijks in Amerika omkomen door mishandeling. Oklahoma City vraagt hier aandacht voor met een zee van vlaggen op het park voor de State Capitol. Indrukwekkend is ook het monument voor de soldaten uit Oklahoma die in verschillende oorlogen gevallen zijn. We rijden door naar Checotah, waar we overnachten. 

Inmiddels hebben we  de Midwest achter ons gelaten en dient het Zuiden zich aan. Dat merken we bijvoorbeeld aan de temperaturen: die stijgen. En ook aan de vochtigheidsgraad. Hoewel de hevige wind nu wat minder is, blijft de atmosfeer onrustig. Het nieuws komt met een stevige tornadowaarschuwing. Waar wij gisteren nog in Oklahoma City waren blijkt dat deze stad vandaag in de directe gevarenzone zit. En ook in het gebied waar wij nu zitten is kans op tornado’s. Mede op advies van de pompbediende die wij spreken – go east and you might outrun it -  gaat het weer verder naar het oosten en rijden we Arkansas binnen. 

Ook het landschap is veranderd. De vlakten hebben plaatsgemaakt voor een vriendelijk, golvend groen landschap, afgewisseld door rivieren, meren en weilanden. We vinden een rustige plek aan de Arkansas River en genieten van de koelte en het uitzicht.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten