zaterdag 2 april 2011

Altijd lente in San Diego

Net boven de grens met Mexico ligt de kustmetropool San Diego aan een beschutte baai. Het hele jaar door heersen hier lenteachtige temperaturen. De stad ziet er zeer verzorgd uit met een grote diversiteit aan (ons vaak onbekende) bomen en planten Het lijkt net een groot park. Woensdagmiddag komen we hier aan na een rit over de interstate (rijksweg) omdat er mist van zee het land optrekt en er dus aan de kust weinig te zien viel. In San Diego is echter geen sprake van mist.

Wat ons dit jaar weer opvalt is dat de kust hier zo anders is dan in Nederland. Er zijn hier uitgebreide zandstranden. Maar er zijn geen duinen omdat de zee hier lager ligt dan het land. De grond langs de kust kan daardoor bebouwd worden. Dit betekent dat je veel minder makkelijk bij het strand komt. En zie je een parkeerplaats, dan blijkt het een Beach State Park te zijn, waarvoor je 15 dollar moet betalen. Op zich nog niet zo’n probleem, maar dan wil je wel de hele dag blijven. En daar hebben wij dan weer geen zin in. Er is hier zoveel te zien!

Hotel del Coronado

We rijden over een weg met prachtig uitzicht op de San Diego baai naar Coronado, een schiereiland in de baai. We zien zowaar een parkeerplaats voor de camper. Daar pakken we de fietsen en verkennen het eiland. Onderweg zien we een Victoriaans hotel - Hotel del Coronado - dat als decor in films heeft gediend, een golfbaan en een hoge brug die het schiereiland met downtown verbindt.
We fietsen langs het strand en krijgen zin om ook een poosje in de zon te zitten. Dus pakken we de stoeltjes en installeren ons met ons boek. Het is zulk lekker weer dat we ons goed insmeren en we blijven niet langer dan een paar uurtjes.

Balboa Park

Vervolgens naar het Balboa Park, prachtig aangelegd op een heuvelachtig terrein, waar o.a. een aantal musea en de dierentuin zijn. We lopen rond, gaan even bij de toeristeninfo naar binnen en zien het tweede bruidspaar van vandaag. Dan wordt het tijd om ‘naar huis’ te gaan. We rijden naar een Walmart, ook alweer prachtig aangelegd.
De volgende dag eerst wat internetten. Daarna naar Mission Beach. Zover komen we echter niet, want onderweg zien we Mission Bay en dat ziet er zo mooi uit dat we daar willen lunchen. We rijden de camper via een parkeerplaats naar een soort strand. We gebruiken voor het eerst de luifel en Arie gooit zijn hengel uit. We zien pelikanen snoekduiken nemen van grote hoogte, een zeehond zwemt voorbij en even later zien we drie dolfijnen.

La Jolla

Voor we het weten is het alweer vier uur. We rijden naar La Jolla. Hier stappen we op de fiets op weg naar de plek waar veel zeeleeuwen liggen. We hebben het hier zo goed naar onze zin en genieten zo van het mooie weer dat we van plan zijn hier tot dinsdag te blijven. Wordt vervolgd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten