woensdag 20 april 2011

Four Corners

Als we Canyon de Chez uitrijden richting Farmington krijgen we te maken met flinke rukwinden en kleurt het zand van de woestijn de lucht rood. Verderop krijgen we de wind meer in de rug en wordt het wat rustiger. We rijden nog steeds in het Navajoreservaat. Opnieuw verbazen we ons over de eindeloze verten, onderbroken door enorme rode rotsformaties en tafelbergen. We bevinden ons in het gebied van de Four Corners, waar vier staten aan elkaar grenzen.

Daniel Johnson
We rijden New Mexico binnen. Op een beschutte parkeerplaats stoppen we voor onze lunch. Plotseling verschijnt er een wandelaar met zware bepakking. Hij wijst naar de sticker: Jesus lead the way. Je moet je voorstellen: midden in de woestijn! We nodigen hem uit binnen te komen en bieden hem aan met ons mee te eten. Het blijkt Daniel Johnson te zijn. Daniel heeft een missie en is bezig met een ongelooflijk avontuur. Hij wandelt door Amerika van kust tot kust: from Maine to California proclaiming Jesus is the only Way. Hij is begonnen in de zomer van 2009 en heeft er inmiddels 3097 mijl opzitten, bijna 5000 kilometer. Zijn verhaal maakt diepe indruk op ons. Reken maar dat we hem blijven volgen:  http://coast2coast4christ.com/

Ingrid doet de was

In Farmington doet Ingrid de was. Nou ja, ze laat het doen bij de Coin Laundry. Zorg dat je altijd voldoende coins - munten van een kwart dollar - spaart, want daar lopen de wasautomaten op.

Aztec Ruins: een kavi, ruimte voor ceremoniƫle bijeenkomsten‘s Middags bezoeken we Aztec Ruins. Daar blijken dus niet Azteken gewoond te hebben, maar Ancestral Puebloans, voorouders van indianenstammen als Hopi en de Uti.

Rocky MountainsDan doen we de volgende staat aan: Colorado. Na Durango rijden we richting Mesa Verde. Een panoramatocht met mooie uitzichten op de met sneeuw bedekte Rocky Mountains.


Cliff Palace
In Mesa Verde National Park bezoeken we onder leiding van een gids Cliff Palace, de grootste in de rotsen gelegen nederzetting gebouwd door Ancestral Puebloans. Fascinerend. Weer valt op hoe de Nationale Park Service er alles aan gedaan heeft om het Amerikaanse erfgoed voor het publiek toegankelijk te maken. We maken er dankbaar gebruik van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten