dinsdag 26 april 2011

Page AZ

Glen Canyon Dam
Glen Canyon met Colorado
Vrijdagmiddag om een uur of één arriveren we in Page, gelegen bij Lake Powell, een groot stuwmeer in de Coloradoriveer, ontstaan door de bouw van de Glen Canyon Dam. Page is ‘geboren’ in 1957. Nog heel jong dus! Het ligt als een soort enclave in het Navajo reservaat. De Navajo’s lopen een uur voor op de inwoners van Page dus is het hier erg opletten met de tijd. Na het reizen van de afgelopen week hebben we nu behoefte om wat langer op één plek te blijven. Bovendien is het dit weekend ook hier Pasen. In de supermarkt liggen manden met diverse thema’s om cadeau te doen. Zou dat hier de gewoonte zijn?

Overnachten aan Lake Powell
Lake Powell
We rijden naar Lone Rock, een onderdeel van Glen Canyon Recreation Area. Op internet hebben we gelezen dat je hier kunt overnachten bij het meer. En inderdaad, je kan zelfs met je auto of camper het strand oprijden. Ruimte genoeg. En wat is het water diepblauw. We pakken de stoeltjes en genieten van het zonnetje en het uitzicht en maken een wandeling langs het strand. Het zand hier is geel. De rotsen hebben diverse tinten terracotta met wat groene begroeiing. Een prachtig kleurenpalet. ‘s Zaterdag doen we wat klusjes en houden ons gemak. Avonds begint het eerst te spetteren en later echt te regenen. We vinden het niet eens erg. Voor het droge land hier is het goed en het klinkt wel gezellig en vertrouwd. Net als thuis…

Eerste Paasdag bezoeken de United Methodist Church en worden na afloop uitgenodigd voor koffie en later voor de lunch. Erg gezellig. ‘s Middags zien we prachtige regenluchten en het onweert zelfs even.

Horseshoe Bend
We doen een trail naar de Horseshoe Bend, een punt waar de Colorado rivier een bocht van 270° maakt. Arie haalt halsbrekende toeren uit om alles op de foto te krijgen en hij is niet de enige.

We gaan naar Antelope Point waar de jachten aangemeerd liggen en naar de stuwdam en het Visitor Center met informatie over bouw van de brug over de Colorado en de bouw van de stuwdam.


Enkele impressies van Page
Hierop  is Page gebouwd

Voetafdrukken van een dinosaurus

Onweersbui boven Lake Powell

Geen opmerkingen:

Een reactie posten