dinsdag 5 april 2011

Sunny South California

San Diego is wereldberoemd om zijn Zoo en SeaWorld Adventure Park. Daar zijn we dus niet geweest. Je moet hier echt keuzes maken. Er is zoveel te zien. Neem nou het Balboa Park. Met mooie subtropische begroeiing, musea en paviljoens in rijk gedecoreerde Spaans-Moorse stijl.
Iedere zondagmiddag is er een openluchtconcert op het orgel van het Spreckels Organ Pavillion. Opmerkelijk, orgelmuziek van Bach -uitstekend gespeeld - naast een pompeus stuk, The Thunder Storm, waarbij het orgel donderslagen en stormen produceert. En natuurlijk sluiten we af met The Star-Spangled Banner. En dat in een relaxte en levendige omgeving: veel mensen onder kleurige zonneparasols, een strakblauwe lucht met op geringe hoogte overkomende vliegtuigen. Dit is ongedwongen genieten.

We zijn zaterdagavond gastvrij ontvangen door All Souls’ Episcopal Church, waar het kostersechtpaar Brian en Leslie - zelf enthousiaste RV-ers - ons aan de stroom leggen,  van water voorzien en ons afval naar de dichtstbijzijnde afvalcontainer brengen (bij hen thuis). We moeten vooral beloven dat we volgend jaar terug komen….


La Jolla, een juweel.

Het ligt vanaf ons tijdelijke huisadres een paar mijl naar het noorden aan de kust. Hier kun je terwijl je zelf aan het strand zit zeehonden, zeeleeuwen en pelikanen bekijken - en anders bekijken zij jou wel. Ook zie je veel boardsurfers die verwoede pogingen doen overeind te komen - en zolang mogelijk te blijven - op de golven.

De Midway

Aan de kade van San Diego, de Embarcadero ligt het afgedankte vliegdekschip Midway.
Even verderop, bij de haven en het vliegveld, wordt de dynamiek van de stad onderstreept met een komen en gaan van schepen en vliegtuigen. Beide keren dat we langs de haven komen zien wij cruiseschepen van de Holland America Line. Hun vloot heeft namen van Nederlandse gemeenten. Wij zien de Rotterdam en de Oosterdam.

We pakken de fiets en gaan naar Old Town. Waar de stad ooit begon, is nu een openluchtmuseum. De saloon, het Cosmopolitan Hotel, de smederij... Helemaal de sfeer van de westerns.


We nemen afscheid van San Diego met een laatste plaatje van de schitterende bloemenpracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten