dinsdag 12 april 2011

Van Yuma naar Phoenix

Yuma Proving Ground

We rijden naar Yuma Proving Ground, een militaire basis waarvan we gelezen hebben dat bezoekers daar welkom zijn. Dat willen we wel eens zien. Onderweg komen we een soort openluchtmuseum van deze basis tegen, met een aantal tanks etc. Na een check van paspoorten en verzekeringspapieren mogen we het terrein op. We zien winkels, een wasserette, een kerk.en heel wat campers. Hier willen we wel een nachtje staan. Echter, dat is wat te optimistisch. Alleen bedoeld voor militairen en veteranen.
BLM land

Net buiten de basis vinden we een prachtige plek. Met onze Annual Pass (jaarkaart) van 80 dollar heb je toegang tot nationale parken en de gebieden van het Bureau of Land Management (BLM). Dit is BLM land, dus mogen we hier staan. Bij een meertje - dit is het stroomgebied van de Colorado - vinden we een plek, aan het water, in de woestijn, op een regenachtige dag. In the middle of nowhere. ‘s Nachts is het aardedonker en Arie hoort de coyotes huilen.
Voor we weer verder gaan maken we eerst een ochtendwandeling door dit gebied. De lucht is heel helder, er waait een fris windje.

De woestijn bloeit

We genieten. Van de rotsen en van de begroeiing. Daarna op weg naar Phoenix. Een tocht door de woestijn. Onderweg REGEN!
Vanuit de verte zien we de hoge gebouwen van de stad opdoemen. We rijden eerst naar  McDonald's om ons vorige blog te uploaden en de familie Nothum te informeren dat we weer in Phoenix zijn. Daarna naar ‘Lone Butte Casino’ waar we de vorige keer erg naar onze zin gestaan hebben.

We bezoeken Redeemer Church en begroeten na afloop Steve, Delaine en hun vier dochters die ons uitnodigen voor de lunch. Zo hebben we de gelegenheid weer even bij te praten. We blijven hier maar een dag, want we willen verder naar het oosten richting de Four Corners, de enige plaats in de VS waar vier staten( Utah, Arizona, New Mexico en Colorado) op een punt bij elkaar komen.
Voor we dat doen gaan we eerst onze klusjes doen. Op zoek naar een nieuwe wieldop, boodschappen, tanken, internetten etc.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten