dinsdag 12 april 2011

Old West Highway

Phoenix area beslaat een enorm oppervlak met steden als Scottsdale, Mesa en Chandler. We gaan eerst naar Main Street in Mesa op zoek naar een nieuwe wheel cover. Eer je Main Street door bent, richting Apache Junction, ben je tientallen mijlen verder. Het barst er van RV bedrijvigheid: garages, stallingen en campings. Maar een nieuwe wieldop, vergeet het maar. Alles moet via de dealer besteld worden en dat duurt dagen. Werkt dus niet in ons geval.

Tegen de avond rijden we vanuit Apache Junction de Apache Trail richting Superstition Mountains. De saguarocactussen met op de achtergrond de enorme rood oplichtende rotspartijen vormen een laatste decor voor de avond valt. Net voorbij het plaatsje Superior vinden we de campground die Randy Vining ons heeft aangeraden. Weer midden in de natuur. We hebben Randy ontmoet toen we op de parkeerplaats bij het casino in Chandler stonden. Randy is het prototype van een Amerikaanse vrijbuiter: huis verkocht, een trailer aangeschaft en reizen maar… Zijn tips voor mooie plekken hebben we zorgvuldig genoteerd.

Indianengebied

De volgende morgen maken we eerst een wandeling in de omgeving. We zien woestijnhazen en een slang. Dan gaan we weer verder over de Old West Highway die ligt tussen Apache Junction in Arizona en Lordsurg in New Mexico. Echt het Wilde Westen. Zelfs het menu van McDonalds is in de plaatselijke indianentaal te lezen. We gaan o.a. door het Apachereservaat, komen langs mijnstadjes als Globe, uitgestrekte berggebieden, prairies, en de Salt River Canyon.

Salt River Canyon (foto)

In Show Low besluiten we te overnachten. In deze plaats wonen veel mormonen. Het ligt op een hoogte van 2000 meter. Maar het is prachtig weer en we kunnen begrijpen dat het een populair luchtkuuroord is. Voor ons is het echter een tussenstop. Morgen op naar Petrified Forest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten